Количката е празна


Крем Живокост-балсам

12,00 лв.

 

Крем “Живокост-балсам”.

Основни физико-химични свойства: Крем със сиво-бял цвят и мирис на бор.

Състав: активни вещества: екстракти от живокост (черен оман - бълг.) /Delphinium dictyocarpum/, бодяга /Spongilla lacustris fragilis/ (пресноводна гъба - водорасло), невен, див кестен, масло от бяла ела, ментол, камфор.

Опаковка: туба 50 гр.

Показания за използване: Кремът се използва за подсилване на микроциркулацията на кръвта в повърхностния слой на кожата, благодарение на своите микроциркулаторни регенериращи свойства той е полезен при:

- възпаления и болки в ставите, гръбнака, кръста, мускули и сухожилия;

- нарушения на функциите на опорно-двигателния апарат след състязателни и други травми и контузии;

- при проблеми със седалищния нерв по време на бременността и след раждането;

отоци на крайниците;

- увреждане на тъканите вследствие на счупвания.

Целебни свойства на компонентите: Екстрактът от живокост /Delphinium dictyocarpum/ притежава противовъзпалителен ефект при радикулити, остеохондрози, ревматоидни поражения на ставите, артрити, артрози и изкълчвания. Ускорява възстановяване на повредени тъканите при отворени счупвания, а също така помага за по-бързо възстановяване на функции на крайниците след счупвания.

Съчетанието на масло от бяла ела, ментол и камфор оказва обезболяващо и успокоително действие при невралгичните болки.

Екстрактът от бодяга /Spongilla lacustris fragilis/ (пресноводна гъба - водорасло) притежава противовъзпалително, противооточно и трансдермално (проводящо) действие, което значително засилва активността на натуралните компоненти на балсама. Тънкодисперсния биоекстракт от бодяга предизвиква разширяване на съдовете, което способства за активиране на кръвоснабдяването, намаляване на болката и осигурява превъзходно разсмукващо и бактерицидно въздействие. Още в древна Русия бодягата е наричана вълшебното злато на езерата. Съвременните изследвания обясняват действието на бодягата с това, че предизвиква локално освобождаване на биологически активни вещества като аутакоиди-кинини, хистамин, простагландин и др. Действието на бодягата се съпровожда със слабо затоплящ ефект, леко боцкане и временно зачервяване на кожата.

Начин на използване: За външно приложение. Прободете мембраната на тубата с шипа на капачката. Кремът се нанася до 5 пъти на ден върху болезнен участък с последващо леко втриване. Кремът бързо попива без да оставя следи, за това той е удобен за ползване през деня. След нанасянето на крема може да се засили неговото действие с компрес или обвиване с вълнен плат.

Странични действия: Чувство на затопляне и леко боцкане, което минава след 20-30 минути. Възможно е незначително зачервяване на кожата.

Противопоказания: Не се препоръчва при повишена чувствителност към компонентите на крема. Да не се нанася върху отворени рани, слузести ципи и очи. При попадане в очите добре да се измие с вода.

Условия и срок за съхранение: Да се съхранява при температура не по-висока от 25°С, на сухо, недостъпно място на деца.

Производител: “Георг Биосистеми” ООД, Украйна.

НАШЕТО ПРЕДИМСТВО – 100% РЕЗУЛТАТ!

   12,00 лв.

Можете да го закупите и от аптеките!

12,00 лв. xБърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!